YKB-utbildningar

Semeru AB har arbetat med YKB utbildningar sedan 2011. Vi har fått beröm för att vi genomför utbildningarna på ett sätt som gör att deltagarna upplever att kurserna är informativa och underhållande. När ni anlitar oss som utbildare är vi väldigt flexibla både vad det gäller tid och plats.

Vi kan genomföra utbildningarna på alla orter i Sverige, även helger. Vi lagrar intyg digitalt så att risken för att intygen förkommer elimineras. Kontakta oss så kan vi komma överens om hur ni på bästa sätt kan hjälpa er att alltid ha välutbildade chaufförer.

För att arbeta som yrkesförare av gods- och persontransporter måste man idag, förutom rätt körkortsbehörighet, även ha ett YKB (Yrkeskompetensbevis). Semeru AB har arbetat med YKB-utbildningar sedan 2011.

Vi erbjuder:

Flexibilitet

När ni anlitar oss som utbildare är vi väldigt flexibla både vad det gäller tid och plats. Vi kan genomföra utbildningarna på alla orter i Sverige, även helger.

Digital lagring

Vi lagrar intyg digitalt så att risken för att intygen förkommer elimineras.

YKB Fortbildning 35 timmar

Varje yrkesförare måste genomgå en fortbildningskurs vart femte år
på minst 35 timmar, fördelat på 5 olika moment.

De fem momenten är:
  • Sparsam körning
  • Specifika transporter
  • Lagar och regler
  • Ergonomi och hälsa
  • Trafiksäkerhet och kundfokus

För varje delmoment man genomfört utfärdas ett intyg. Utbildningsanordnaren anmäler till Transportstyrelsen när sista delmomentet är genomfört. Man har sedan ytterligare 5 år på sig att genomföra en ny fortbildning. Det krävs inget prov på Trafikverket för fortbildningen.

Kontakt oss via telefon eller mail så får ni en offert på kostanden per utbildningstillfälle. Vi genomför utbildningar alla dagar i veckan. Vi ser helst att ni har > 10 deltagare för att erhålla ett offertpris. Vi ser fram emot att få hjälpa er med utbildningar.